Τεχνική Υποστήριξη Προϊόντων CPI

Στη CPI παραμένουμε δίπλα σας, καλύπτοντάς σας για όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων και λύσεων που έχετε προμηθευτεί από την εταιρεία μας.
Οι αγορές που καλύπτουμε με τα προϊόντα και τις λύσεις μας είναι οι εξής :
Εκτύπωση, Εποπτεία και καταγραφή γεγονότων, Ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων, Λιανική Εστίαση, IP Τηλεφωνία, Διαδραστικά Συστήματα Εκπαίδευσης, Βιντεοπροβολείς.

Με τον όρο τεχνική υποστήριξη εννοούμε τη συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού

Τρόποι Παροχής Τεχνικής Υποστήριξης

In House

downloadΗ CPI διαθέτει ένα σύγχρονο επισκευαστικό κέντρο στην Αθήνα με την κατάλληλη υλική υποδομή, καθώς και μεγάλη γκάμα διαγνωστικών και επισκευαστικών εργαλείων.

Με τη μακρόχρονη εμπειρία, τη συνεχή εκπαίδευση σε νέα προϊόντα, το εξειδικευμένο προσωπικό και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών εξασφαλίζουμε τη γρήγορη και αξιόπιστη επισκευή των συσκευών.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, παρέχεται η δυνατότητα «On Line» παρακολούθησης της πορείας επισκευής των προϊόντων τους μέσα από το site www.cpiservice.gr

Επισκευαστικό κέντρο Αθήνας:

Ραφαηλίδου 1

177 78 Ταύρος

τηλ: 210-4804500

Ωράριο εξυπηρέτησης πελατών service: 09.00 – 16.30

On Site

on siteH υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη, που αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα, να ζητήσει την επίσκεψη τεχνικού της εταιρείας στο χώρο του για να επιλύσει το πρόβλημα.

Για τον προγραμματισμό επίσκεψης τεχνικού και την όποια σχετική ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Εντός και Εκτός Εγγύησης

eggiisiΗ υποστήριξη στα προϊόντα της CPI παρέχεται τόσο κατά την περίοδο εγγύησης του προϊόντος όσο και μετά τη λήξη αυτής

Με ή Χωρίς Συμβόλαιο

contractΟι όροι βάσει των οποίων παρέχονται οι υπηρεσίες προς τους πελάτες μας καθορίζονται από τα συμβόλαια που υπάρχουν μεταξύ της CPI και των πελατών μας. Επιπρόσθετα εξυπηρετούμε και αιτήματα πελατών που προκύπτουν εκτός συμβολαίων, δηλαδή ανά κλήση του πελάτη.