Ετήσια Οικονομικά αποτελέσματα

CPI: Αύξηση Λειτουργικής Κερδοφορίας παρά την μείωση μεγεθών 

Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) για την οικονομική χρήση 1/7/2019 – 30/6/2020 ανήλθε σε € 510 χιλ., ενώ οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 257 χιλ. έναντι κερδών € 95 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή χρήση σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της CPI, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 7% και διαμορφώθηκαν σε € 15 εκατ. έναντι € 16,14 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων να είναι στα επίπεδα του 23%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής  της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Η καθίζηση που υπέστη η αγορά των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας επηρέασε τα αποτελέσματά μας τους τελευταίους 3,5 μήνες της οικονομικής μας χρήσης και ανέτρεψε την ανοδική πορεία της εταιρείας τον τελευταίο καιρό. Είναι σημαντικό πως η ρευστότητα της εταιρείας παρέμεινε σε πολύ καλά επίπεδα και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από τον Covid-19. Η φετινή χρήση έχει ξεκινήσει θετικά και είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια’’

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

ΚοινοποίησηShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn