DLP Projectors – Τεχνολογική υπεροχή

Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες η χρήση των projectors για επαγγελματικούς σκοπούς γνωρίζει σημαντική άνοδο και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Από ένα retail κατάστημα που θα παρουσιάσει τα προϊόντα του σε ένα κενό τοίχο, μέχρι την εντυπωσιακή κάλυψη (mapping) ενός ολόκληρου κτιρίου, ο κοινός παρονομαστής είναι οι projectors. Το 2018 ήταν μια θετική χρονιά για τους βιντεοπροβολείς στην Ελλάδα και όλα δείχνουν πως μπορούμε να ελπίζουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, καλύπτοντας σημαντικά τη διαφορά που μας χωρίζει με άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

Είναι εντυπωσιακή η ποικιλία των εφαρμογών που έχουν οι σύγχρονοι βιντεοπροβολείς καθώς και οι πολυάριθμες εξατομικευμένες λύσεις που προσφέρουν. Η τεχνολογία DLP που έχει επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να υποστηρίξει πληθώρα λύσεων με γνώμονα πάντα το χαμηλό κόστος λειτουργίας και την υψηλή ποιότητα εικόνας. Οι σημαντικότερες λύσεις και ευκολίες που μας προσφέρει η DLP τεχνολογία είναι οι εξής:
Υπερφορητοί projectors: Προβολείς στο μέγεθος μιας παλάμης και βάρους μερικών γραμμαρίων μπορούν να αποτελέσουν το εργαλείο με το οποίο ένας πωλητής μπορεί εύκολα και απλά οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο, να εντυπωσιάσει για το μέγεθος και τη ποιότητα της εικόνας που θα έχει η παρουσίαση του. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνει την αποτελεσματικότητά του και αναβαθμίζει το επαγγελματικό του προφίλ.
Full HD σε αίθουσες συσκέψεων: Το σημερινό κόστος των FULL HD μηχανημάτων επιτρέπει την αντικατάσταση όλων των SVGA & XGA προβολέων, όπως και την αντικατάσταση των οθονών ή τηλεοράσεων, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν μπορούν να συγκριθούν με το μέγεθος της προβαλλόμενης εικόνας των projectors. Σε συνδυασμό με την υψηλή φωτεινότητα και το μεγάλο χρόνο ζωής της λάμπας τους, που μπορεί να φτάσει έως και 15.000 ώρες, το κέρδος είναι διττό: Κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού και εξοικονόμηση χρημάτων από τη μη ανάγκη αντικατάστασης της λάμπας.
Short throw λύσεις στην εκπαίδευση: Ο χώρος της εκπαίδευσης γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά των βιντεοπροβολέων. Μηχανήματα τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση λίγων εκατοστών από τον τοίχο διασφαλίζουν εντυπωσιακές παρουσιάσεις, χωρίς τη παρεμβολή της σκιάς του εισηγητή, ενώ η δυνατότητα διάδρασης που διαθέτουν κάποιοι από αυτούς, απογειώνουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των διδασκομένων για το μάθημα.
Οικιακή διασκέδαση: Η επικρατούσα εντύπωση είναι πως οι βιντεοπροβολείς για το σπίτι είναι προνόμιο λίγων εκλεκτών που διαθέτουν μεγάλους χώρους, με διαρρύθμιση τέτοια που δύσκολα συναντάς σε ένα κοινό διαμέρισμα. Αυτή είναι μια παντελώς εσφαλμένη άποψη, αφού η τεχνολογία των σύγχρονων βιντεοπροβολέων επιτρέπει την προβολή ακόμα και από ένα μέτρο οθόνης με διαγώνιο 100”, όσο δηλαδή τεσσάρων τηλεοράσεων με διαγώνιο 50”. Η προβολή μπορεί να γίνει σε επιδαπέδιες φορητές οθόνες οπουδήποτε, χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης οθόνης προβολής στο ταβάνι ή στο τοίχο. Με την εκπληκτική πιστότητα των χρωμάτων, το υψηλό contrast, την εντυπωσιακή απεικόνιση του μαύρου, την ανάλυση 4Κ και το γρήγορο χρόνο απόκρισης, η παρακολούθηση ταινιών γίνεται απόλαυση.
Pro AV – Installations: : Οι βιντεοπροβολείς εγκαταστάσεων δίνουν λύσεις σε απαιτητικές ανάγκες και χάρη στα πλούσια χαρακτηριστικά που διαθέτουν έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε αμέτρητες εφαρμογές. Με την τεχνολογία Laser η πιστότητα των χρωμάτων είναι εντυπωσιακή, η υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση επιτρέπουν τη χρήση τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, ενώ η διάρκειας ζωής της laser πηγής φωτός μπορεί ξεπεράσει τη λάμπα σε χρόνο ζωής έως και 10 φορές. Η δυνατότητα λειτουργίας τους 24/7, η δυνατότητα προβολής από οποιαδήποτε γωνία και η απομακρυσμένη διαχείριση τους μέσω ενσύρματη ή ασύρματη δικτύωση, καθιστούν την εγκατάσταση τους τόσο εύκολη όσο ποτέ. Μουσεία στα οποία τα εκθέματα αναδεικνύονται με εντυπωσιακό τρόπο, εκθέσεις που μετατρέπονται σε οπτικοακουστικά θεάματα, μεγάλοι χώροι συνεδριάσεων, κτίρια τα οποία μετατρέπονται σε τεράστιες οθόνες προβολής (mapping) είναι κάποιες από τις απαιτητικές ανάγκες που οι Pro AV προβολείς μπορούν να καλύψουν.

Χάρη στη τεχνολογία DLP η εικόνα παραμένει ζωντανή έως το τέλος της ζωής της λάμπας αφού λόγω σχεδιασμού της η σκόνη δεν επηρεάζει τη λειτουργία του προβολέα όπως συμβαίνει με τους προβολείς LCD τεχνολογίας. Οι DLP προβολείς δεν χρειάζεται να διαθέτουν φίλτρα, όπως οι LCD, τα οποία ο χρήστης πρέπει να αντικαθιστά κάθε περίπου 200 ώρες χρήσης, με σημαντική επιβάρυνση στο κόστος λειτουργίας.
Οι κορυφαίοι κατασκευαστές βιντεοπροβολέων DLP τεχνολογίας, BenQ & Optoma, διαθέτουν καινοτόμες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις τεχνολογικές ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Το κανάλι μεταπωλητών προϊόντων πληροφορικής μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη μέσα από τη ραγδαία ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας προϊόντων.

Βασίλης Χριστοδούλου
PM λύσεων πληροφορικής της CPI S.A.

ΚοινοποίησηShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn